tisdag 28 augusti 2012

Plast, plast och plats

Idag åkte våra plastburkar och bunkar ner i en stor, stor låda. Oj, vad många burkar vi har, och ändå aldrig en i rätt storlek för ändamålet. Dessutom slängdes x antal lock. Konstigt att burkar bara kan försvinna så där. Jaja, nu när jag sorterat och slängt lock och glasburkar tar allt mindre plats, men så var det ju nu detta med att hålla den ordning och reda som är nu. Det kommer nog automatiskt i och med att man blir villaägare.

Något jag kommer att uppskatta

En företeelse jag inte kommer att sakna är den att vara tvungen att gå upp på morgon för att hinna tvätta innan jobbet. Visst kommer jag behöva göra det ibland, men i villa kan jag själv välja när jag vill tvätta. Det ska bli skönt att slippa behöva boka tvättid och sen intensivtvätta för att klara sig de närmsta två veckorna.

lördag 25 augusti 2012

Vilken dag!!

Idag har vi verkligen ägnat oss åt flytten. Vi var på en liten marknad i byn där vi kommer bo, sen var bar det av mot Jönköping för att köpa soffa. Vi gjorde ett stopp vid J:s föräldrars hus för att lämna vår diskmaskin (de har köpt den då det redan finns i vårt hus) De var inte hemma, men vi dumpa av den i hallen. Väl i Jönköping var vi väldigt nöjda med soffan, jag hade sett den på Blocket och bestämt att "vi tar den. " Sen åt vi på Ikea, men kunde komma därifrån utan någon mer möbel, trotts att vi hade släpkärra. Vi stannade hos svärföräldrarna på väg hem och bar in diskmaskinen i köket och sen bar vi upp en gammal skänk från källaren. Ett arvegods från J:s mormor. Som ni ser på vilden hittade vi lite annat också, så nu är vi på väg hem med fylld kärra och nerfällt baksäte. Väl hemma ska detta in i förråd och lägenhet för att släpet ska lämnas tillbaka imorgon bitti.

fredag 24 augusti 2012

Struktur och ordning är nya mottot!

Något som är bra med att flytta är att när vi packar så måste vi ju ta tag i samlingsplatserna för "skräp". Eller vi får chansen att göra det, det låter roligare. Troligtvis är det bara vi som har sådana här platser, skåp, skålar och hyllor. Så när vi nu flyttar får vi det lika strukturerat och ordnat som alla andra i vårt avlånga land.

torsdag 23 augusti 2012

Från en garderob till ett rum

Igår packade jag ner min pysselgarderob. J. frågade om det var för evigt, men jag förklarade att det är som en beskärning. Det ska nu "planteras" i större "kruka" och få växa sig större. I huset får jag ju ett eget rum, endast för pyssel!

onsdag 22 augusti 2012

Vad har vi gett oss in på?

Nu börjar jobbet mot vårt nya hem. Jag var nöjd över att ha börjat fixa lådor. Gick in på Konsum och frågade efter bananlådor. De hade ganska många, men jag vågade inte be om alla, man vill ju inte vara åpen. ;-) Jag blev lovad sex stycken och sa att jag skulle komma tillbaka så snart bilen kommit hem. Jag ringde J. och han sa att han hämtar dem på vägen hem. När han sen väl kommer har han med sig elva(!) bananlådor plus tre andra. J. Åkte iväg på annat uppdrag och jag börjar bära in lådorna, då möter jag grannen och han erbjuder mig fler lådor. Jag går med honom till förrådet och får då tio(!) flyttlådor. Så nu kan vi börja packa. Det är ju trotts allt bara 2,5 veckor kvar.

Först en grund

Vi har nyss köpt ett hus, en villa. Snart flyttar vi från en tvårumslägenhet på 62 kvm till en villa på 104 kvm, med källare. Dessutom ett dubbelgarage och carport, det får alltså plats fyra bilar sammanlag,  till min makes stora lycka.