fredag 28 september 2012

Man tager vad man haver

Jag har sedan vi flyttat in irriterat mig på att vi inte har någon klädhängare innanför dörren. Vi ska köpa en, men har inte haft tid eller möjlighet än.

Nu fick jag nog. Jag tog enkla krokar som man skruvar in i väggen, satte dem i befintliga hål och hängde upp våra jackor på galgar. Det får duga tillsvidare.

Känner du Conny?

Idag är jag ledig och har precis varit hos frisören, alltså en tur in till staden. När jag satt och väntade på bussen stannade en kille till och frågade hur mycket klockan var. Han stannade kvar och pratade lite och frågade var jag bor. Jag svarade "mot Rolfstorp". Då kommer motfrågan. "Jaha, då känner du kanske min kompis. Känner du Conny?" Tänk vad litet ställe det måste vara, inte ens ett efternamn fick jag.

Ugnsproblem!

Igår när jag kom hem tänkte jag baka en kladdkaka. Jag tänkte att det skulle gå "snabbt och lätt" som pappa brukar säga. Nähä, det gjorde det verkligen inte. Jag fick inte igång ugnen. Det är en fastmonterad ugn i ergonomisk höjd. Den har fungerat tidigare, så jag visste att det inte var fel när vi flyttade in. Jag kollade propparna, tog ut mixen som står över ugnen, skruvade bort och drog ut ugnen, kollade sladden, felsökte med hjälp av manualen. Kom inte på vad det var. Vred till slut (efter ca30 min) desperat på alla knappar på ugnen. DÅ gick den plötsligt igång. Det finns alltså en barnspärr på den. Bra att veta. Det tar som sagt ett tag att känna sig hemma efter flytt!

fredag 21 september 2012

Post

Igår hämtade jag vår post för första gången på nya adressen. Här kommer det nog bli många samtal genom åren.

torsdag 20 september 2012

"Ska jag gå av här?"

Fick just fråga busschauffören ovanstående fråga. Skönt med människor som har koll. Det är inte lätt att busspendla.

onsdag 19 september 2012

Flera frågor som söker svar

Det är flera frågor som dykt upp sen vi flyttade. Här kommer ett urval:
Var ska havregrynen stå? När kommer sopbilen? Hur får vi tag på nyckeln till postboxen? Var finns extranyckeln till bilen? Hur ofta måste man handla? När kommer de flesta grejer vara på plats? Varför funkar inte internet som det bör? Varifrån går bussen?
Flera av dessa har fått ett svar, men inte alla, så jag jobbar vidare i min jakt på svaren.

onsdag 12 september 2012

Vår flytt i få bilder

Jag tänkte göra det lätt för mig och bara lägga in massa bilder från vår flytt i helgen, men togs det många bilder med min kamera? Nähä, jag hade inte uppe den så mycket tydligen.
Bilder eller ej, flytten gick bra. Jag och J. jobbade till sent på fredagen med att få ner det sista i lådor. Det var mer saker kvar än vi trodde. Vi fyllde även lastbilen med soffa, två utemöbelsgrupper och papperspåsar.

På lördagen började vi två tidigt. Vi körde ut till huset med första lasset halv åtta. Vi lastade av och körde till lokala bageriet för att köpa frallor till flyttfolket. Vi stannade vid sjön och fikade lite. Konstaterade att dagen nu var här.

Innan släpet kunde hämtas hann vi med ett loppisbesök.

Vid halv elva, eller strax efter kom nästan alla som skulle hjälpa till att bära. Vi fick plats med allt som skulle med denna gång. Vi hade planerat att lämna piano och akvariet tillsvidare.

Lasset gick och vi fick in det mesta på rätt våningar och i rätt rum, till och med upp på vinden.

När våra vänner och familj åkt kändes det väldigt tomt (inte på saker alltså), trött och rörigt.

Vi bar lådor, plockade upp ur lådor och vek ihop lådor. Sen var det äntligen dags att sova.


torsdag 6 september 2012

Packa luft

En rolig sak med att packa är att försöka att packa så lite luft som möjligt. Detta är lättast och svårast när det är fyrkantiga saker som ska packas, i detta fallet spel. De är i olika mått och måste vändas och vridas för att få plats. Jag tycker att jag lyckades bra.
Idag har vi packat klart det mesta. Kvar i sina skåp är kläderna och matvaror, tror jag, kanske vi hittar något mer åå lördag när det är dags att fylla bilen, och då få öva ännu mer i att inte packa luft.

lördag 1 september 2012

Har man inget roligt jobb får man skaffa sig

Jag hade idag tänkt montera ner den smala Billy-bokhyllan vi haft i köket med kokböcker. När jag packat ner böckerna och tagit ur hyllplanen märkte jag att hyllan nog var lättare att hantera monterad. Tråkigt var min tanke. Jag ville ju skruva! Du kanske undrar varför. För att J. köpte en skruvdragare i veckan. Denna ville jag ju använda idag, för att det är roligt helt enkelt. Jag kollade runt och såg att en av golvlisterna skulle monteras bort för att kunna ta ut den sladd som jag dolt där under. Projekt ett för skruvdragaren. När det var klart kom jag på att våra kökshandtag också skall bytas någon gång innan nästa hyresgäst flyttar in (1 nov). Projekt två för skruvdragaren. Snart ska jag montera ner vår stora, numera tomma, Billy-bokhylla. Den kommer garanterat inte att vara mer lätthanterlig monterad, då den knappt går att flytta en meter i dagens skick. Detta blir projekt tre för skruvdragaren.