torsdag 29 november 2012

Sprida papperspengar runt sig

Idag har jag haft min första lediga dag av fem. Jag tillbringade den i Kungsbacka; kungsmässan. Jag shoppade en glassmaskin, en klänning för jul, chokladpulver från Årechokladfabrik, en tröja på MQ, två fina köksredskap och en julklapp för julklappsleken. Lunchen intogs på sushi-stället mitt i köpcentrumet. Kostnaden för allt blev ca 100 kronor. (Nej jag missade inte att skriva en nolla) . Hur det kunde bli så billigt? Jag hade presentkort (papperspengar) som jag fick när jag slutade i Ölmevalla för 14 månader sedan. En kanondag har jag haft.

måndag 26 november 2012

Ledig fredag

I fredags var jag ledig och var hemma hela dagen. Riktigt skönt i och med att jag skulle jobba söndagen. Svea var med mig runt om i huset när jag satt vid datorn, lagade mat och plockade undan saker som inte hittat tillbaka till sin rätta plats direkt. Vi skulle få nattgäster fredag till söndag. Min svåger med fästmö. På kvällen när vi kollade på och tävlade i På spåret såg vi att Svea satt vid blomkrukan med tassarna i blomman och knappt kunde hålla ögonen öppna. Dagen hade troligtvis varit för intensiv för henne. Vanligtvis är hon ensam hemma och ligger bog och sover största delen av dagen. Jag lyfte ner henne och snart hittade hon sig tillrätta utsträckt i soffan.

tisdag 20 november 2012

Svea rike på Tallbacken

Esso bodde hos oss i tre veckor och försvann en söndag i november. Vi väntade och längtade men inte kom han tillbaka. En vecka utan katt klarade vi oss. Sen var vi i grannbyn och hämtade med som en ny. Så sen en vecka tillbaka bor nu Svea hos oss.

Hon har lärt sig att när vi skakar på godisburken så kommer hon direkt. Utom i morse. Jag hörde henne, men hon kom inte. Jag gick upp och när jag gläntade på toadörren såg jag henne, i höfthöjd. Hon hade klättrat på våra handdukar och kom nu inte ner. Tur jag kollade av var hon var innan jag stack till jobbet.





tisdag 6 november 2012

Måste lära honom att se sakers rätta värde

I fredags hade jag besök av en av mina systrar och hennes två barn. Den äldste, fyra år gammal, hjälpte mig upp med saker till övervåningen. Han bar tog papperskassen och följande konversation följde
"Varför ska du ha upp skräpet dit upp?"
"Det där är inte skräp, det ska jag ha till pyssel."
"Jaha!"
Dagen innan när jag tog med påsen hem från jobbet tänkte jag: Om någon ser detta tror de nog att jag råkat få med soporna hem.

Påsens innehåll är följande:


söndag 4 november 2012

För att vi tror att Gud hör bön

I måndags hade vi en husvälsignelse. Vår präst, Martin, inledde med att säga att vi gör detta för att vi tror att Gud hör bön, och svarar på den. Tillsammans läste vi Bibeln, sjöng och gick igenom huset och bad; för vår framtid, gästfrihet och frimodighet att visa på Jesus. Det känns bra att ha fått lägga vårt hus i Jesu händer. Självklart vet vi att vi inte är skyddade från renovering, mögelangrepp eller annat som kan höra till livet som husägare, men vi får också påminna oss om att vårt hus, liksom allt vi har är ett lån från Gud, som skapat allt och en dag vill ha tillbaka det, i ett fint skick. Det kan vara lättare att vara gästfri och generös om den ordinarie ägaren är den mest givmilde av alla!