lördag 29 december 2012

Dagen efter

Idag är dagen efter en intensiv vecka. Vi har firat födelsedag, jul i två dagar och bröllop. Fixat och dukat inför nyss nämnda bröllop och städat efter det samma. Under bröllopsdagarna hade vi nattgäster i tre nätter. Självklart var det roligt men även av roliga saker kan man bli väldigt trött. Idag har vi mest tagit det lugnt. Vi har dock hunnit med att byta duschslang med tillhörande munstycke och väggfäste, sätta ny tätlist vid entrédörren och tvätta bröllopsbilen.
Just i skrivandets stund sitter jag i bäddsoffan på J.s kontor och väntar på att han ska bli klar vid datorn och klockan ska bli nio så vi kan få se Downton Abbey.

onsdag 19 december 2012

Nu blommar löken!



Innan min födelsedag planterade vi julblommor i vår nyinskaffade blomsterlåda. När familjen var här blommade inte de olika blommorna, men nu är det fullt med färg, som ni kan se.


 
 







söndag 9 december 2012

Narnia

På vår tomt finns en lycktstolpe, liknande den i Narnia. Likheten är slående nu i snöig omgivning. Hoppas att inte Den Vita Häxan syns till. Aslan är däremot varmt välkommen!



torsdag 6 december 2012

Kubb

Nu har spisen varit på hela dagen. Jag har kokat två omgångar kubb, á 5 timmar i vattenbad på spisen. Spisen får vila över natten, men i morgon får den allt dra igång igen. Då ska jag göra risgrynsgröt till Ris a la Malta och laga fyllningen till pajen. Båda rätterna kommer att serveras på lördag till de som kommer då.