tisdag 29 januari 2013

Arabisk picknick

På jul brukar vi i "Karlsson-familjen" leka en julklappslek. Vi bidrar med två/tre paket var. Denna gång gick vi hem med tre vinster. Vi fick med oss två paket med glasunderlägg i serien picknick och en smörbytta utan locka av märket Arabia. Den senare hade vi själva lagt som insatts i spelet, men visst ska man väl ge saker man gärna vill ha själv!?

Nu står byttan med underläggen redo på vårt soffbord.

fredag 25 januari 2013

Det går en ängel i vårt hus...

I vårt trappfönster står en ängel som jag fick i present av en tidigare kollega. När solen lyser in genom fönstret syns skuggan av ängeln på väggen


Det går en ängel kring vårt hus,
hon bär på två förgyllda ljus,
hon bär en bok uti sin hand.
Nu somnar vi i Jesu namn.


torsdag 24 januari 2013

Marmorbord, de låter fint de!

Tidigare skrev jag om vår blomsterlåda som vi har i hallen. Nu har jag tagit mig i kragen och tagit bort julblommorna, mossan, ljusen, m.m. Det blev väldigt tomt. Jag kom då på att vi hade en marmorplatta (fd. fönsterbräda) i något förråd. Jonatan letade upp den och den passade nästan perfekt. Så nu har vi ett bord i hallen, som när som helst kan göras i ordning till blomlåda igen. Bara energin, blommorna och fantasin sammanstrålar.





lördag 5 januari 2013

Denna dagen ett liv

Dagen började med att jag vaknade lite smått stressad över tanken att duka inför bröllop. När jag vaknat till lite mer insåg jag att det bara var en dröm, så jag somnade lugnt om. Vid åtta gick jag upp för att vara redo att åka till Varbergs bästa loppis, Second Chance, halv nio. Jag hade igår sett på deras facebooksida att det fanns ett skrivbord i teak till försäljning och han ville vara först på plats. Jo, självklart kunde jag stannat hemma och sovit om jag velat, men vem säger nej till loppis? Inte Fru Henning i alla fall. Vi hittade lite olika saker och tog även en fika.
Efter luchen var vi ute på en kort, men trevlig skogspromenad, vi kollade lite olika stigar. Känns roligt att veta att det finns möjligheter för skogspromenader.

Just nu sitter jag i soffan och har precis löst melodikrysset.
Snart blir det bastu, sen chokladbollar och tv-tittande.

Så här kan en dag i Hennings liv på Tallbackevägen se ut.

fredag 4 januari 2013

Njuter av julklappar

Sitter och njuter av julklappar. Den ena har jag fått och den andra har vi gett. Boken, UnderbaraClara vintagepimp och hemmafix, fick jag av storasyster Cecilia. Tack!
Filten fick svärmor Elisabeth av Jonatan och mig. Anledningen till att den återigen är hemma hos oss är att den blev kvarglömd efter våra nattgäster i samband med bröllopet för en vecka sedan. Under tiden vi får ha den här så använder vi den gärna.