fredag 17 maj 2013

Första halvan av Kristi himmelsfärds helgen

Förra torsdagen var jag på loppis på Åhaga i Borås. Min äldsta syster hade bokat ett bord och plockat ihop sånt hon ville bli av med. Jag mötte upp utanför lokstallet och tillsammans bar vi in lådor, väskor och påsar. Det var roligt att få stå på andra sidan av bordet mot vad jag brukar. Självklart gick jag även några varv för att se utbudet och gjorde några fynd; en barnvagn från -62, scarfar och tapeter till pyssel. Med hem följde även syskonbarnen Ahagen och stannade över natten till fredagen. Under eftermiddagen på torsdagen planterade pojkarna ett träd och spelade fotboll och jag och Alma plockade blommor och pysslade. På kvällen grillade vi och åt/drack milkshake. På fredagen åkte vi  först till Åkrabergs trädgård för att se Jonatans jobb och titta i minibyn Nasaret. Sen åkte vi till Varberg för att leta cacher (geocaching), kollade in Apelvikshöjds kyrka och hade picknick bland vitsippor.

På kvällen kom föräldrarna för att hämta barnen, fika och se vårt hus.

Under detta dygn drog Anton två slutsatser:
1, "Du är inte typen som bakar va!?" (Konstaterande efter att de fått svaret att tigerkakan var en köpekaka)

2, "Ni har inga vanliga saker"

Nummer ett dementerade jag, men höll med om att jag inte bakar lika ofta som Katharina.

Nummer två kunde jag bara stämma in i. Det är ju roligare att ha uddasaker är vanliga saker. 

Det var en väldigt rolig helg vi fick med syskonen A.
 

fredag 3 maj 2013

Här händer det grejer!

I vår trädgård händer det en hel del. Vi har klippt ner den ena häcken på framsidan, vi har  flyttat vår lekstuga till en mindre synlig plats, träd planeras,  rötter tas bort och gångar läggs. Jonatan håller på att lägga en gång mellan verandan och parkeringen, så att gästerna smidigt kan komma till vår entré och slippa gå in grovingången.


De blir riktigt fint detta!

torsdag 2 maj 2013

Maja på första maj

Igår var vi iväg och majade. Att maja är att åka på utflykt på första maj, det som skiljer detta från en vanlig utflykt är det obligatoriska godiset. Gärna en egen godispåse som varje familjemedlem själv fått välja.


När Jonatan kommit hem från jobbet cyklade vi iväg. Det bara av in på en fin grusväg och ställde cyklarna vid vägkanten och började gå upp till toppen av en höjd. Bra utsikt ville vi gärna ha.


Grönt är skönt!


I helgen målade vi, Jonatan och jag. Han målade en kortsida innan han for iväg till jobbet och jag fortsatte med långsidan efter frukost. Den andra kortsidan tog han när han kommit hem från jobbet igen. Vad som målades? Taket över vår veranda.